LS Control blev stiftet af Henry Larsen og John Schenstrøm.

Altså Larsen og Schenstrøm = L & S.

Henry Larsen

Henry Larsen

John Schenstrøm

John Schenstrøm

Henry og John arbejdede sammen i det rådgivende ingeniørfirma Tage Olsen i København. Her arbejdede de med salg og dimensionering af elektromotorer i perioden 1967 og frem.

Under arbejdet viste der sig forskellige muligheder, som John og Henry ønskede at forfølge. De erfarede i forbindelse med deres arbejde, at kundernes behov for elektromotorer med små elektroniske styringer blev større og større. Så da de sammen fik muligheden for at indgå en aftale med en engelsk leverandør om et agentur for elektromotorer, og der samtidigt var begyndt at være elektronikkomponenter til rådighed på markedet, havde de grundlaget for at få en forretningsmodel skruet sammen. Det blev til L & S Control, der solgte elektromotorer med tilhørende elektroniske løsninger. De elektroniske komponenter blev i opstartsfasen samlet og leveret fra underleverandører. L & S Control opstod derfor oprindeligt som et rådgivende ingeniørfirma.

L & S Controls officielle fødselsdag er fastlagt til 14 juni 1969.

Hvis du har lyst til at læse vores historie for de første 50år kan du downloade vores jubilæumshæfte ved at klikke på 'LS Control - 50 år med elektronik'