LS Control logo

Historie

John Scheenstrøm
Henry Larsen
Juni 1969

LS Control blev stiftet af Henry Larsen og John Schenstrøm

Vores historie startede tilbage i juni 1969, hvor de 2 grundlæggere Henry Larsen og John Schenstrøm stiftede et rådgivende ingeniørfirma. Henry og John var kolleger i et andet rådgivende ingeniørfirma, hvor de arbejdede med salg og dimensionering af elektromotorer. De erfarede et tiltagende kundebehov for elektromotorer med små elektroniske styringer. Det blev grundlaget for L & S Control. Initialerne fra de 2 grundlæggeres efternavne, dannede forbogstaverne LS og Control blev tilføjet, da rådgivningen i høj grad handlede om elektromotorer og styring af disse.

Opsplitning

Elektromotordelen skilles ud og LS Control fokuserer på elektronik

Efter en årrække blev firmaet splittet op i 2. Henry Larsen tog sig af elektromotordelen, og dannede det firma, der i dag hedder Parlock. John Schenstrøm fortsatte med elektronikdelen, som var hans hjertebarn. Det var også John Schenstrøm, der fandt på, at alle styringer fra LS Control skulle bygges på en printplade med begyndelsesbogstaverne ES efterfulgt af et fortløbende nummer. ES står for Elektronisk Styring.

Fra lille startup til datterselskab i NIBE

De første 15 år var der ingen ansatte. Al produktion blev foretaget af underleverandører. Første medarbejder blev Stig Petersen, og det var ham, der blev foregangsmand for at starte egenproduktion op i 1985.

Etablering af egenproduktion

I 1984 blev den første ingeniør vores nuværende direktør Per Nielsen ansat. Per Nielsen indførte mikroprocessorer i vores elektronik og herfra tog det fart.

Frem til 1998 voksede vi til ca. 20 ansatte, i dag er vi over 50. Vores lokaler er også ombygget og tilbygget gennem alle årerne. Men bortset fra den første spæde start har adressen altid været Industrivej 12 i Gelsted ved Herlufmagle.

Vokseværk og ordrer med højere antal betød, at vi i 2004 for første gang siden midten af 80’erne sendte en del af produktionen ud af huset og i 2006 indgik vi samarbejde med en polsk underleverandør, som fortsat varetager en del af vores produktion.

Gennem årerne er vi blevet kontaktet af større firmaer og koncerner, der har vist interesse for at købe LS Control A/S. I 2023 udviste NIBE Industrier AB en seriøs interesse og da ledergruppen i forvejen var i overvejelser omkring generationsskifte af LS Control A/S blev der indgået seriøse forhandlinger. Det resulterede i, at NIBE Industrier AB i november 2023 overtog aktiemajoriteten i LS Control A/S, uden i øvrigt at ændre på hverken ledelse eller medarbejderstab.

dcp_4303

Produkterne

De første elektroniske styringer var små enkle styringer, der kunne skrue op og ned for hastigheden af en elektromotor ved hjælp af fasesnit regulering, også kaldet triac regulatorer.

Der er op gennem årerne udviklet mange varianter af denne type styringer, både 1-fasede, 3-fasede, forskellige ampere belastning etc..

 

Efter Per Nielsen kom til tog udviklingen en ny retning og der blev udviklet signalomsætter, signaladskillere, termostater, varmestyringer med ur-funktion, hygrostater, trykvagter og de første sensorer kom til verden op gennem 1990’erne.

MultiController E Regulate 600x600

I 2004 kom vi med den første egenudviklede frekvensomformer og i begyndelsen af 2010’erne lancerede vi MultiController, der var og er en meget alsidig styring til de nye EC-motorer, der kom på markedet som et mere energieffektivt alternativ til de tidligere asynkrone elmotorer.

Sortimentet er gennem årerne udviklet til en lang række produkter, så det nu indeholder en lang række styringer, regulatorer, sensorer, alarmer, frekvensomformere og tilbehør. Klik på ’standardprodukter’ for at se hele produktsortimentet af færdige produkter til installatørmarkedet.

Specialudviklede produkter til specifikke opgaver var også en del af sortimentet. I dag udvikler og producerer vi specialudviklede produkter til en lang række fabrikanter. Det har fået os til at udvikle nogle platforme, hvor vi præsenterer en hardwareløsning i en grundform, der udvikles ud fra. Det nedsætter både omkostninger og udviklingstid for vores kunder. Klik på ’fabrikantprodukter’ for at se et udsnit af de produkter og platforme vi tilbyder vores fabrikantkunder..

De første 50 år kronologisk

Vil du læse mere om de første 50år i LS Control A/S’ historie, kan du trykke på ’LS Control – 50 år med elektronik for at downloade vores jubilæumsskrift.

Kontakt os

Kontakt os allerede i dag

Salgsordre og ønske om tilbud
Send mail til: salg@lscontrol.dk

Henvendelser til vores indkøbsafdeling
Send mail til: indkob@lscontrol.dk

Kontoudtog, fakturaer og andre henvendelser til vores økonomiafdeling
Send mail til: kreditor@lscontrol.dk

Ansøgninger om job eller praktikplads
Send mail til: job@lscontrol.dk

Kontor

Industrivej 12, Gelsted
DK-4160 Herlufmagle
Denmark

Hovednummer